jen si sem dovolím zveřejnit krátké info o tom jak se Lidový rozpočet rozvíjí.
V posledních měsících jsem hlavně čekal na data o návrhu na rok 2026. Včera je ministerstvo konečně zveřejnilo. A dneska už si je můžete pohodlně prohlédnout v Lidovém rozpočtu. Aplikace tak obsahuje data za roky 2024, 2025 a 2026. https://lidovyrozpocet.cz/vladni/2026/vydaje/odvetvi
V mezidobí jsem přidal funckionalitu porovnání. A tak můžete porovnat rozdíly mezi rokem 2026 a 2025. To je zajímavý pohled. Například jde vidět, jak moc rostou výdaje na obranu.
Připomenu, že aplikace dovede dopočítat, kolik za jednotlivé výdajové položky odvedete státu. Můžete se tak zamyslet, jestli vám služba, kterou stát nabízí, za to stojí.
Budu rád za zpětnou vazbu. Co nedává smysl? Co se vám líbí? Co do aplikace přidat? Já mám spoustu nápadů. Například:
Započítání meziroční inflace v porovnávání
Relativní porovnání v procentech
Zobrazení seznamu nejvíce rozdílných položek napříč rozpočtem
Práce se státním dluhem
Možnost vytvořit vlastní návrh rozpočtu a publikovat ho a porovnat s jiným
Přidat konkrétní příklady k výdajovým položkám, co peníze ovlivní (např. průměrný plat učitelů, průměrný duchod, …)
..nevidim link na GH, takze nespravim PR, ale v zasade treba pouzit isolation: isolate;(t.j. v tailwinde isolate class) pre niektoreho z parentov kde je pouzity z-index (vidim tam z-10 a z-20)
koukám, že tam je provoz na kterej už nestačí zdarma plán Upstash Redis. Je to jen cache kvůli rychlosti. Zatím jsem ji v případě překročení limitu vypnul. Takže to bude o něco pomalejší. Ale aspon to pojede. Budu rád, když to vyzkoušíš a jen mě pingneš, že ti to už jede.
K z-index na Firefoxu a No children dimension se dostanu až příští týden. O víkendu jsem se stěhoval a mám to doma jak po výbuchu.
Kdybys chtěl udělat PRko, tak budu rád. GH link tady: