Alternativy k Mapy.cz

Mapy.cz oznámily, že v dohledné době zavedou placenou prémiovou verzi, do které přesunou některé stávající funkce, například možnost neomezeného stahování offline map.

Mám Mapy.cz rád, dovedu si představit, že za ně budu rád platit. Stejně bych se ale chtěl podívat po alternativách – jaké jsou vaše zkušenosti, používáte i jiné mapovací aplikace? Zajímají mě zejména nativní aplikace pro telefony.

Mapy používám jen pokud potřebuji najít něco rychle a nechce se mi vymýšlet URL adresa. Ale klidně se bez toho obejdu.

Pro navigaci používám Waze, pro procházení map Google Earth a pro vlastní aplikace OpenStreet Map.

Mapy.cz klidně oželím.

1 Like

Jedna aplikace, kterou jsem zkoušel, jsou OsmAnd Maps, které jsem měl chvilku i předplacené.

Umí toho strašně moc, což vidím i jako jejich hlavní problém :slight_smile: Oproti Mapy.cz mám mnohem horší dojem z UX, jsou tam mraky drobných UX nedodělků. A občas to padá. Na druhou stranu cením, že jsou open source.

Taky jsem zkoušel Organic Maps, které jsou výrazně jednodušší a snad díky tomu i dotaženější. (A taky jsou open source!) Ale zásadní problém je, že v nich neumím zobrazit české turistické značky.

1 Like

Na co je mapy.cz používáš?

V poslední době nejvíc na plánování tras na kolo. Naplánuju trasu a exportuju GPX do hodinek pro navigaci.

1 Like

Já už dlouho používám https://www.locusmap.app. Ještě dřív, než se daly mapy.cz stahovat offline - integrace na spoustu různých mapových zdrojů, něco jde stáhnout offline, část z toho jen placeně, jednu dobu kolovaly offline soubory zpracované z OSM. Dost pokulhávalo hledání POI - na to mám raději ty mapy.cz nebo google, ale i na tom mezitím zapracovali a už to je použitelné. Taky umí spoustu věcí jako záznamy trasy, ukazovat geocache a pro mně asi nejzajímavější nakresit přes mapu parcely z katastru. Takhle nějak si představuju univerzální mapovou aplikaci, kterou jde integrovat s kdečím :slight_smile:

1 Like

Ahoj,
Na to používám Startseite » alpenvereinaktiv.com, blbé je, že je to v němčině, nenašla jsem angličtinu.

1 Like