Co používáte pro střih a titulkování reelsek na sociální sítě?

Ahoj! Chceme v našem spolku začít víc pracovat s videem na sociálních sítích, zejména Instagramu. Máme dost zkušeností s videoprodukcí pro jiné platformy (YouTube), jsme zvyklí stříhat ve Final Cut Pro. Teď jsme ale narazili na práci s titulky – v reelskách je běžné vkládat titulky přímo do obrazu, což Final Cut Pro neumí (respektive neumí dobře). Co používáte pro střih a titulkování videa pro reelska vy?

Nechceme tím trávit moc času, takže ideální workflow za nás by byl nějaký AI přepis mluveného slova + drobnější ruční korekce a možnost formátování titulků (podklad, font, barvy). Nechceme platit trvalé předplatné, ale jednorázově rádi zaplatíme. Ideální by byla nativní aplikace pro desktop i mobilní platformy. Nechceme nic online, je hrozně nepraktické nahrávat ta videa někam ven a pak je zase stahovat.

Díky!

3 Líbí se

https://www.capcut.com/ naprosto jednoznacna volba. Ten web mluvi o AI, ale vyplati se prekonat pocatecni AI odpor a dat tomu sanci.

1 Líbí se

Díky! Já jsem ho zkoušel už dřív a jednak mě na něm štve výrobce (ByteDance), jednak mě tam štvala řada drobných kiksů v UI, ale především mně před exportem tvrdil, že jsem použil nějakou prémiovou funkci, takže ju musím nejdřív vypnout, než to půjde exportovat. Jelikož jsem žádnou prémiovou funkci nepoužil, tak jsem žádnou nenašel, tím pádem ji neodstranil a tím pádem video neexportoval :slight_smile: Teď jsem ho teda zkusil ještě jednou a OK, titule jsem v něm jakž takž vyrobil, tak u něj asi nějakou dobu zůstaneme. Kdyby měl někdo ještě tipy na alternativy, budu rád.

Teď jsme ještě narazili na Descript. Má moc hezké titulkovací workflow, zatím zdaleka nejlepší, co jsem v těch pár programech viděl – místo aby člověk musel přidávat titulky ex post a nějak je časovat, tak je ten mluvený text základem celého videa a dá se snadno editovat přímo. Taky je tam wtf snaha cpát všude AI, ale jsou tam i užitečné AI nástroje, hlavně přepis mluveného slova do textu (velmi pěkný) nebo třeba oprava očního kontaktu (nezkoušel jsem). Jen chtějí jako obvykle strašný ranec měsíčně, počítáno podle počtu uživatelů :frowning: Uvidíme, jestli nemají nějakou rozumnou neziskovou slevu.

1 Líbí se