Osvědčily se vám nějaké programy na evidenci pracovní doby, docházky apod. ?
V několika týmech, kde jsem zapojený, se nejvíc osvědčilo pracovní dobu a docházku vůbec nehlídat. Chápu, že to není možné všude, ale doporučuju tuhle variantu aspoň zvážit.
Pokud je někdo placený od hodiny, takže to jinak nejde, děláváme jednoduché „výkazy“ třeba v Google Sheets (Excelu) nebo v Notion.
Děkuji za odpověď. Ano, v projektech to tak fakticky běží. Já ale potřebuji něco pro účetní a úřady, aby to splnilo všechny právní požadavky
My taky máme účetní(ho) a taky musíme splňovat právní požadavky. Nejde prostě vyrobit nějakou přiměřenou fikci?
To ano, jenom by se mi na to hodil nějaký ten program Excely máme, tak jestli nemá někdo něco lepšího…
Dobrý den, Lenko,
docela dobrý na projekty, interní wiki atd. je ClickUp (ale tam je time tracking v placené verzi 7 USD za uživatele.
Další alternativou je Toggle, to je čistě time tracker (i s nějakým přesahem do fakturace) ten je dokonce do 5 uživatelů zdarma.
Pokud byste spíše chtěla lepší Excel/Google Sheets (stále na tom firmy fungují a některým to i stačí) tak je možnost Airtable nebo už zmiňovaný Notion.
Tam jde právě o to, co potřebují reálně dělat. Jestli lidi reálně fungujou bez pracovní doby a je potřeba jen pravidelně vytvořit (například podle nějaké šablony) výkazy pro účetní a podobně – anebo jestli lidi reálně pravidelně vyplňují výkazy práce a hledá se vhodný nástroj na tohle.
Jde o šablonu pro každý měsíc. (kde se jen doplní změny - dovolená apod.), asi pro 30 lidí. Každý pracovník má v exc. svůj list s měsíční docházkou a já na každý měsíc musím ručně upravit každý list (fond pracovní doby je každý měsíc jiný).
Ja jsem ted nejakou dobu pouzival Giriton a nebal bych se to doporucit i do mensi organizace.
Ma to rozumnou cenu (asi $3 na cloveka mesicne) a vyresi to prave vsechny legalni nalezitosti. Evidence, prescasy, dovolene, whistleblowing… nemusite vedle toho nastavovat uz zadne dalsi procesy.
Děkuji za všechny typy, něco jsem vyzkoušela a upřesnilo se mi to, že hledám něco na plánování nebo rozvrh směn.
Možná pozdě, ale můj zaměstnavatel používá už celé roky docházkový systém od RON Software.
Funguje to. Ale je to takové strohé, osobně bych za ty roky čekal nějaké vizuální zlepšení a funkcionalitu. Asi se tam drží zásady “když to funguje, tak na to nesahat”