Google & YouTube

Zdravím všechny, ráda bych požádala o pomoc s nastavením:

• google workspace pro nno, google mi něco spustil, ale nejsem schopná nikde dohledat, jestli je to “to ono” (ale možná jsem jen slepá), plus příp, pomoc s nastavením práv atp.
  • na YT máme placený kanál, ale pro vyplácení odměny potřebujeme vyplnit daňový formulář ve kterém po nás chtějí mj. číslo zaměstnavatele v USA - opět možná něco přehlížím, nebo na něco špatně klikám…

Pokud s výše uvedeným máte někdo zkušenost, budu ráda za dobrou radu/pomoc.

Díky, Hanka 603 852 740
cepova@prave-ted-ops.cz

1 Like

Re: AdSence dane. Je potreba vybrat spravny danovy formular. Pro US platce (po kterych to chce US danove cislo - EIN) je W-9, pro ne-US je formular W-8 (W8-BEN, vyplnujete ho na mnoha jinych prilezitostech, treba u vyplaceni americkych dividend)

3 Likes

Zdravím, ať to zkouším, jak to zkouším, vždy skončím i toho, že to po mě chce EIN.

Nevím, jestli se zobrazí obrázek, tak nabídka je následující:
Na základě vašich dříve zvolených odpovědí je třeba formulář W-8

• W-8BEN-E: Tento formulář nejčastěji používají právnické osoby mimo USA a lze ho také využít pro uplatnění výhod vyplývajících ze smlouvy o zamezení dvojímu zdanění

• W-8ECI: Tento formulář nejčastěji používají právnické nebo fyzické osoby mimo USA, kterým vznikají příjmy z obchodu nebo podnikáním v USA a podávají přiznání k dani z příjmů v USA

• W-8EXP: Tento formulář nejčastěji používají organizace mimo USA osvobozené od daně, zahraniční soukromé nadace mimo USA, mezinárodní organizace, vlády mimo USA, vlády území pod správou USA nebo centrální banky

• W-8IMY: Tento formulář nejčastěji používají obchodní společnosti, trusty nebo finanční zprostředkovatelé mimo USA. Upozorňujeme, že společnost Google může požádat o další informace, včetně daňové dokumentace pro příslušné partnery/vlastníky.

1 Like

Aha, tak tahle nora jde hodne hluboko. Je treba nejprve vyplnit tuten form:

Ja mam dobre zkusenosti s resenim tehle veci po telefonu, ptaji se na minimum otazek (je jenom treba natrenovat spelovani jmen, nazvu, adres…)

Pokud tenhle bod neprojde, tak to bude asi chtit odbornou placenou pomoc nejakeho US attorney/online pravni sluzby.

1 Like