V Hnutí DUHA připravujeme tvorbu našeho nového webu a rádi bychom se rozhodli, zda ho znovu postavit na Drupalu (se kterým pracujeme už řadu let), nebo zvolit jiné řešení.
Z interního předvýběru jsme vybrali Wordpress (konkrétně ve variantách Gutenberg, Astra šablona + Elementor, Avada či Blockera) a Astro (+ headless CMS, pravděpodobně builder.io), proto hledáme dobrovolníky či dobrovolnice, kteří by nám pomohli s doplněním informací a zkušeností s tímto softwarem formou vypracování strukturovaného posudku podle otázek v zadání.
Vzhledem k harmonogramu projektu potřebujeme, aby byly posudky vypracovány nejpozději do 7.4, později v dubnu bychom si pak rádi ještě na cca hodinu zavolali, aby mohly být zodpovězeny otázky, které pravděpodobně vyvstanou. Jako malou odměnu nabízíme poděkování v rámci nového webu.
Super, to vypadá hezky rozmyšlené. Mně osobně ještě při výběru řešení pomáhá aspoň stručná znalost základních use casů – chceme tam mít aktuality, lidi se můžou přihlásit a nastavit odběr newsletterů, publikujeme blog s frekvencí x článků měsíčně, etc. Občas takhle člověk může zjistit, že mu nějaké řešení bezvadně sedí až na jeden dva use casy, které se dají odbavit jinak (nebo se ukážou zbytné).
Ahoj Miloši ,
v tom dokumentu několikrát zmiňujete Design Systém. Je možné ho už někde vidět?
S WP moc nepracuju , ale co jsem v poslední době viděl výsledky z různých builderů, tak bych se trochu bál výsledku co se týče výkonu. Směs různých písem a scriptů, kdy tvůrce netušil proč a odkud se berou… A druhá stránka věcí je placení, nedávno jsem zažil web, kde tvůrce nezaplatil a část webu přestala fungovat. Majitelé (úředníci) si toho nevšimli, protože už měli odškrtnuto že je hotovo.
Zjišťoval bych pro to, za co se platí – za možnost používání extra funkcí, nebo to ovlivňuje i zobrazování? U těhle masivních pluginů se taky stává, že mezi verzema změněj výrazněji funkcionalitu. Ale věřím, že zkušený WordPresista bude vědět co a jak použít.
Kdybyste chtěli pokračovat na Drupalu, tak se na mě můžete samozřejmě s důvěrou obrátit.