Máme Google Workspace pro NNO. Zkusili jsme vyšší tarif (kvůli nahrávání) a teď se chceme vrátit k základní bezplatné verzi. Je správně postup Downgradovat? Ukazuje nám to totiž jen downgradovat na stupeň Bus.Starter za 8 euro. Když na to klikneme, jestli to pak bude ta původní bezplatná verze?
Jj souhlas s @mwenisch, podle mě to pro ně není úplně standardní user flow a use case, co řeší a bude to nutný řešit přes support, protože NGO plány stojí jakože bokem a mimo tu komerční strukturu.
V Admin konzoli bych napsal na support nebo přímo na sales přes formulář - je potřeba se k obojimu trochu proklikat. Zkuste se zeptat a případně zažádat o Partial Domain Licensing, ze byste nechali jeden ucet placeny a ostatni free…
DYI by byl postup zmeny primarni domeny, nasledne zalozeni noveho workspace a nasledne migrace dat mezi workspaces
Bohuzel GW pro neziskovky nepocita se zapojenim Google Partneru, ktere by vam tu mohli pomoc - nejsou zde pro ně provize.
To je nepříjemné, zkoušeli jste ten Support chat v administraci? Po chvíli diskuze s AI by měla být možnost přepojení na živou osobu.
A proč se vlastně chcete vracet k bezplatné verzi, nepřinesla to co jste očekávali?
My také zvažujeme přechod na placenou verzi Business Standard kvůli možnostem AI asistenta Gemini integrovaného do aplikací Workspace, Gemini Advanced (pokročilejší AI modely) a NotebookLM Plus. Hodila by se nám také funkce nahrávání schůzek v Google Meet a eSignature funkce…
Dobrý den, už se nám to podařilo, tak dávám zpětnou vazbu.
Chtěli jsme se vrátit na bezplatnou verzi kvůli účetnictví - Google je org. sídlící mimo ČR a museli bychom se ohlásit na Fú jako identifikovaná osoba a řešit DPH, což naše účetní rovnou odmítla řešit. Více funkcí jsme zatím nevyužili tolik, kolik jsme plánovali, takže beplatná verze nám po nějakou dobu bude stačit.
Žádost o downgrade jsme nahlásili v 05/2025, ale půl roku se nic nedělo. V listopadu jsme objevila nové instrukce na webu Google, kde bylo uvedeno, že organizace má přejít na vyšší stupeň a pak v administraci to přepnout na bezplatnou verzi. To jsme udělali, nicméně v nabídce se nic neukázalo, jen jsme platili vyšší fakturu. Znovu jsme zkusili napsat na podporu, která už pak zareagovala - ověřili nás u mateřské organizace a převedli na bezplatnou verzi pro neziskovky.
Tak jsem velmi šťastná, už jsem opravdu zvažovala jinou doménu apod.
Děkuji i tady za podporu a podněty, snad moje zkušenost poslouží někomu jinému.
Pokud jste Googlu aspoň jednu fakturu zaplatili - identifikovanou osobou stejně jste. Teda podle zákona, ať už jste registraci na FÚ udělali nebo ne. A min. dalších 6 měsíců budete, než si můžete požádat o zrušení. A zase tak složité to není
Ano, ale myšleno, že pokud už jste Googlu zaplatili fakturu vystavenou jinde v EU, IO už nějakou chvíli jste automaticky ze zákona, hned po prvním nákupu ( 235/2004 Sb. Zákon o dani z přidané hodnoty )
A já ještě dodám, že ten Workspace jde podle mě případně platit přes nějakého českého partnera, aby vám to nedělalo bordel v účetnictví. Kdybyste to třeba chtěli časem zase zvážit.
Ve Workflow.ooo jsme Google Partner. Funguje to tak, že my fakturujeme licence českým zákazníkům v korunách, Google platíme v dolarech. Ceny jsou vždy stejné viz ceník Googe, pokud se nejedná o nějaký větší kontrakt (stovky nových licencí), kde se dá trochu jednat.
To samozřejmě platí pouze pro firmy. Neziskovky jdou mimo systém Google Partnerů. Neváhejte se ale na nás případně obrátit. Minimálně máme o něco přímější linku do Google.