Ahoj! Mám nějaký interní dataset firem, který bych chtěl vyčistit / doplnit z obchodního rejstříku. Mám u těch firem IČ. Je někde veřejně dostupné API, ideálně JSON, kde bych si ty informace mohl dohledat podle IČ? Nebo rovnou celý dataset?
Nový Ares už má oficiální API, viz ARES Plátce DPH jde strojově ověřovat taky tady https://viesapi.eu/
Prima, že to udělali přes Swagger a OpenAPI specifikaci, dobrá práce a TIL, díky za info @honza.stefanides!
pres novy Ares API by to melo fugnovat bez problemu
Funguje to krásně! Jsem v šoku Předhodil jsem před to ještě Redis jako keš, abychom opakovanými dotazy nepřekračovali limity, a bylo to hotové raz dva. Díky za tip.
Navazující dotaz: Některá IČO tam evidentně nejsou, například na IČO 45242704
(Diakonie ČCE) vrací ARES 404 a obchodní rejstřík taky, ale přitom třeba Fakturoid podle něj správně nabídne kontaktní informace. Čím to je?
ARES ti vrací 404 v rámci API dotazu nebo v GUI někde? Jak psal @mwenisch, tak to najde – taky tam nevidím problém:
Otázkou, zda tam nebyla chybka na straně serveru a místo 5XX chyby to jen nehodilo 404 v daný moment, data tam jsou.
Aha! Zajímavý. Je tam víc endpointů a je to zatím z mé strany takový manuální vibe coding, tak se na to podívám pořádně Díky oběma!
Už to funguje. Původně jsem zkoušel první endpoint, který vypadal funkčně, ale nebyla na něm všechna data, po přehození na /ekonomicke-subjekty-res/:ico
už jsem našel všecko. Ještě jednou díky!