Portál občana už má aplikace pro iPhone i Android. Používáte? Jaké jsou vaše zkušenosti?
Já, když pominu složitou registraci, jsem teď nadšený z toho, že mám konečně v telefonu přes FaceID dostupné všechny svoje datové schránky:
Po registraci do eDokladu mi tohle přišlo jako procházka růžovou zahradou A jinak ano, velice oceňuji, že mám konečně datovky po ruce a nemusím se koukat jen na nicneříkající e-mail s oznámením, že mi něco dorazilo, ale nemůžou mi říci co.
Vlastně se docela i těším, až nastane situace, kdy to budu muset použít i na něco jiného než jen datovku
Hej, já jsem včera regulérně brouzdal tím seznamem služeb a říkal jsem si, co bych si ještě tak mohl zkusit, třeba výpis z rejstříku trestů Což mně přijde jako velmi dobrá vizitka toho UX, u jiných služeb státu chci tu aplikaci co nejdřív zavřít a jít se vydrhnout horkou vodou Jen je škoda, že velká část těch agend jsou prostě odkazy někam ven do divočiny.
Vida, vykouklo to na mě na LI Ondry Profanta, ale ještě jsem nezkoušela. Nechám si to na hraní na víkend a dám vědět!
Ja se priznam, ze jsem si aplikaci chtel stahnout, ale jsem uz docela zmateny a asi i unaveny z mnozstvi ruznych souvisejicich aplikaci. - eDoklady, mobilni klic eg, Datovka, portal obcana, eObcanka, eTechnicak… Opravdu skvele by bylo mit jednu aplikaci se vsemi urady v jednom
Nadšeně jsem stahla a od te doby čelim vnitřnímu podezření, ze nejsem dost technicky zdatna. Kombinace datovky-portal obcana (na webu) a mobilni klíč si me prehazuji v logovani tam a zpět a do portalu obcana na mobilu se proste nejsme schopna dostat. Kudy vede spravna cesta jak se tam prihlasit?
Haha! To přihlašování je občas ještě solidní peklo. Rozumím tomu dobře tak, že se zkoušíš přihlásit do té mobilní aplikace Portál občana a skončíš v nějakém nekonečném přihlašovacím kole mezi těmi ostatními aplikacemi?
Hmmm já teď zkusila tohle a fungovalo (pro přihlašování do eGov věcí používám nejčastěji mobilní klíč nebo bankovní identitu):
- stáhla jsem mobilní appku
- vybrala jsem přihlášení identitou občana a poté přihlášení pomocí mobilního klíče eGov
- přesměruje mě to na web, kde potvrdím přihlášení mobilním klíčem
- chvilku to bylo napínavé, když se nic nedělo, ale nakonec mě to přeci jen přesměrovalo zpět do app, nechalo vytvořit PIN a jsem tam
Jak jsi postupovala ty?
V podstate. Musela bych to otevrit znovu, abych presne popsala, ale u me bude potiz nejspis uz v samotnem logovani mobilniho klice na portal obcana (primarne web, ale brala jsem to, ze mam-li jednou pristup povoleny od DS na portal obcana, ze to plati i pro apku).
Po druhem neúspěšném snazeni (mysleno jedno odpoledne/druhe jine odpoledne) jsem dosla k tomu, ze mozna znovu stahnu mobilni klic.
Zasekla jsem nekde prave v tom kroku prihlasit se mobilnim klicem na portal obcana. najdu odvahu zkusit znovu a popsat lepe, dekuji za reakce!