Nástroj na kontrolu workflow – „úkolníček“

Ahojte, poradíte prosím nějaký jednoduchý nástroj na trekování procesů a úkolů ve stylu “zadání, priorita, termín dodání, současný stav”? Ideálně, aby byl ten nástroj kompatibilní s Google Workspace a nikoli tak robustní jako např. Trello.

Předem díky!

1 Like

Pokud je na vás to Trello moc složitý a používáte Google Workspace, zvažovali jste, že byste to sledovali jen jednoduše tabulkou v Google Sheets?

Díky za odpověď, ano, tohle už nás napadlo. Říkali jsme si, že zkusím najít ještě něco jiného, než případně zavedeme “jen” tabulku.

Ono i v té hloupé tabulce jde dobře nastavit například sloupec se stavem tak, aby tam byly na výběr jen ty relevantní stavy, a jde tam dodělat třeba filtry na rozdělané, hotové věci a podobně. Kdyby vám to jednoduché řešení s tabulkou nevyhovovalo, je dobrý si říct v čem přesně, a podle toho pak můžete hledat lepší řešení.

4 Likes

Pokud je Trello moc slozite, tak bych se vubec nebal pouzivat proste zaskrtavaci seznam. Na tracking kratkodobych ukolu ho pro tym pouzivame temer exkluzivne a zadne technicke reseni ani pro praci nemame.

Staci nam seznam s poznamkami kolem => odsrtavani.

Treba Google tabulka mi prijde vyrazne horsi temer ze vsech uhlu pohledu, protoze ta struktura neni delana pro prehlednost s nejakymi poznamkami. Klasicky dokument je na tohle mnohem lepsi.

2 Likes

Myslím, že budeme s @tomnavratil řešit úplně to samé, tak se přidávám do vlákna :slight_smile:

Napadlo mě, jestli Google nemá Tasks pro týmy, ale našla jsem jen už zmíněné formátování: Assign tasks from Google Docs - Computer - Google Docs Editors Help

Což teda bude dost možná úplně dostačující…

1 Like

Ahojte,

Za mě souhlas se @zoul - Google Sheets umí docela hodně a na waterfall styl projektového managementu se umí nastavit dobře včetně věcí jako Gantt grafy, upozornění, když bude něco po deadlinu atd.

Tzn. začal bych tam, pokud je tým na Google Workspace zvyklý a následně zmapovat, co je potřeba navíc nad rámec Google Sheets.

Co se týče dotazu od @AlenaBurneleit, tak nemá - Google Workspace odkazuje lidi většinou na Sheets, dedikovanou platformu na projektový management jak je třeba Microsoft Project, nemá.

2 Likes

Google Tasks mám ráda proto, že je na desktopu vidim přímo v Gmail inboxu anebo na mobilu v apce. Ale bohužel ne napříč týmem :frowning:

@Jan.Blinka jestli budeš rychlejší s vytvářením mustru, dej nám prosím vědět, ať ho můžeme okopírovat. Osobně bych začala jen task listem v Google Docs, protože náš tým je maličky. Jak to potřebujete mít u vás?

Každopádně moc díky všem za vstupy.

1 Like

česká obdoba Trella - freelo.cz, do 4 uživatelů zdarma. Záleží, co je potřeba :slight_smile:
tabulky jako excel nebo google sheet, mají problém s řetězením poznámek a nestejným množstvím informace, které se člověk snaží uložit.
Ale je to pořád nejpoužívanější nástroj prakticky na vše :wink:

3 Likes

Díky, všem za vstupy a tipy, jak to řešit!

@AlenaBurneleit my asi taky půjdeme tím Google Sheetem nebo Google Docem. A nasdílíme mustr, jakmile bude. (A hlavně pokud to bude reprezentativní ke sdílení :smiley: )

Zároveň kdyby už kdokoli měl dobrý mustr vytvořený, tak budeme rádi za jeho sdílení, ať se vyhneme slepým uličkám a ušetříme čas.

1 Like

Ono jde taky o to, že Trello je teď za prachy, ne? Hodně to řešíme v našem časopise, je nás o dost víc než čtyři a platit se nechce…
Zkoušelx jsme CryptPad, ale nějak nám to nevyhovuje, je to nepřehledný…

Asana nebo ClickUp mají docela fajn verze zdarma, nicméně je tam určitá učící křivka, nicméně jsou to další možnosti, pokud nestačí Google Sheets/Excel atd.