Obecní web a volby

Jaká funkcionalita vám chybí na obecních webech? Ať už z pohledu návštěvníka – občana, nebo z pohledu správce – editora?

1 Like

Mně, jako uživateli, asi žádná - jsem rád, že na obecní weby moc nemusím chodit :slight_smile: Když už, tak řeším otevírací hodiny, max. nějakou nezvyklou životní situaci. Asi nejvíc mi vadí, když jednotlivé stránky nejsou provázané - aneb životní situace odkazuje na přepážku, kde ji řeší, ale už třeba ne, že zrovna tam je registrační systém a hodí se rezervace termínu. (ale to je o konkrétním webu a jeho autorech, aby se mezi sebou domluvili + dokázali odkázat).

Když bych měl vymýšlet velký rozvoj do budoucna, pak bych chtěl svou osobní samoobsluhu - tj. přihlásím se nějakým státním ID a web mi ukáže, co VŠECHNO o mně úřad eviduje - pobyty, místní poplatky, popelnice, pokuty, doplní termíny, QR kódy pro platby, dovolí nastavení upomínek, přihlášky do obecní školy-školky apod… podobně, jako to dělají mobilní operátoři nebo banky :slight_smile: Ale udělat to pořádně pro každou obec je na milióny, ve velkém městě spíš desitky miliónů a desítky zapojených lidí do projektu :frowning: I taková Ostrava to zatím dotáhla jen sem Platby

2 Likes