Synchronizace složek mezi Google Drive a One Drive

Ahoj, vedeli byste prosim nekdo jak automaticky synchronizovat slozky mezi Google drive a One drive? diky

2 Likes

Uměli by poradit třeba @Ondrej nebo @Filip_Goszler? :pray:

Kopíruju sem odpověď od @honza.stefanides:

To bude chtít nějakou externí krabičku, která to vzájemně propojí. Umí třeba https://rclone.org/ :arrow_right: Microsoft OneDrive, Google drive. Mohlo by to dobře fungovat pro fotky, pdf apod., ale může dost zlobit pro synchronizaci dokumentů z MS Office - Google je převádí na svůj formát, aby to šlo otevřít i online.
“When rclone downloads a Google doc it chooses a format to download depending upon the --drive-export-formats setting. By default the export formats are docx,xlsx,pptx,svg which are a sensible default for an editable document.”

1 Like

Dála Musil píše:

Pokud ma jit o to, aby v nekterych slozkach na obou mistech bylo totez, slo by skrz nekterou automatizacni platformu, nejlepe asi pres Make

Za sebe přidávám odkzaz: https://www.make.com/en
Make můžes vyzkoušet ve Free verzi, tak to možná za pokus stojí.

2 Likes

Dobrý den,

jednosměrně to umí PowerAutomate v rámci MS 365:
https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/all/syncing-onedrive-and-google-drive/7184e1be-d6ad-4ce7-b4e5-677b984095f0

Rád bych se @Petra zeptal na podrobnosti, resp. motivaci proč chcete sync, je to kvůli záloh? Nebo je tam jiný důvod, děkuji.

Mgr. Ondřej Krupa
Google Certified Trainer
ondrej@meetcloud.cz
www.meetcloud.cz
+420 735 057 757

2 Likes

Diky Ondreji. Potrebuji to obousmerne. V zasade pracuji pro jednu spolecnost, jejizm vyhradnim prostredim je Microsoft, zaroven jsem spojovacim clankem mezi jejich klientem/partnerem, ktery zase vyhradne vyuziva prostredi Google. Tedy dostavam informace s nimiz pracuji ze dvou ruznych zdroju, ale potrebuji s nimi pracovat/nektere nasdilet bez nutnotnosti mit dva ruzne datove zdroje. Samozrejme do toho vstupuje jeste security polici, ktera neumoznuje pridat partnera do domeny spolecnost, pro niz pracuji.

2 Likes

Ona ta automatická synchronizace dat často nadělá tolik problémů, kolik vyřeší. Pokud to jen trochu jde, osobně se takovým řešením snažím vyhýbat – například když je jeden tým v pozici „dodavatele“, tak dává smysl, aby se technicky dočasně přizpůsobil svému „klientovi“, nebo obě strany přinejhorším našly vhodné dočasné řešení třetí strany. Ale je možný, že tohle tady nedává vůbec smysl a ta synchronizace bude fungovat dobře – uvidíš.

4 Likes

Z Mastodonu jsem dostala tip na toto:

1 Like

Díky za kontext, za mě to je over-kill, jednak kvůli bezpečnosti a jednak je to náročné na organizaci práce. Vezmu příklad od sebe. Mám desítky Workspace a jednotky 365 spaces - se kterými spolupracuji, a abych se z toho nezbláznil nešel jsem cestou integrace ale cestou de-intagrace, kde mám pro každého partnera vlastní Google disk napojen, jako aplikaci (někdy desktop), vlastní Google Chrome profil a v případě 365 Edge profil, snažím se o agilní přístup a pracuji jen v tom “prostoru” ve kterém mám pracovat v danou chvíli “u klienta” pokud potřebuji vidět data na jednom místě používám OneDrive klienta a Google Drive Sync klienta na úrovni nativních aplikací, je to bezpečný způsob. Jelikož správci (i já jim jsme) zakazuji aplikace třetích stran s přístupem k 3. th party apps na úrovni přístupu k SharePoint nebo Google Drive (my Drive, shared drive) mimo nativní app. Myslím, že ideální by tedy bylo nehledat SW nástroj, ale spíše změnu pracovního workflow, samozřejmě respektuji potřeby, o kterých píšete, je to only up to you :slight_smile: výše jen má realita :computer:

Díky @Petra za response :pray:t2:

3 Likes

Diky Ondreji, mas pravdu, ze zmena workflow je nejlepsim resenim. Ale s ohledem na praktickou implementaci - napriklad nekde nemam k dispozici Workspace, ale jen pristup na konkretni drive - je to pomerne procesne i casove narocne :upside_down_face: :woman_facepalming: