Umíte s Wild Apricot?

Jsme Česká asociace pro psychoterapii - profesní organizace psychoterapeutů a psychoterapeutek. Hledáme experta na redakční a CRM systém Wild Apricot, který by nám pomohl přenést náš web www.czap.cz do roku 2025 :slight_smile: Přesné zadání našich požadavků - jak na web, tak na funkcionality a CRM právě tvoříme. Vzhledem k tomu, že se nejedná o úplně běžný systém, je toto spíše zjišťování, zda tu najdeme potřebného experta.
Předem díky,
Andrea

2 Líbí se

Dobrý den,
pokud byste zde nenašli experta, ráda se na to zkusím podívat :).

Martina

2 Líbí se

Dobrý den, asi vám vyloženě nemám jak pomoci, jen jsem chtěl zajásat nad tím, že se bude web předělávat. V současném katalogu se prakticky nedá podle ničeho hledat, takže jsem si musel napsat program - GitHub - honzajavorek/czap: Scraping czap.cz data so you can filter available psychotherapists by any criteria you wish, který ho stáhne a dostane do formátů, které jdou přečíst aspoň v Excelu. Budu moc rád, když se tento program stane jednou zbytečným.

Taky jsem napsal článek o hledání terapie Jak najít psychoterapeuta nebo psychoterapeutku — Javorové lístky a tam váš katalog zmiňuji. Zmiňuji tam i způsob, jakým jsem hledal, a proč mi filtrování ve vašem katalogu vůbec nevyhovovalo, takže třeba to můžete použít pro formulaci toho zadání.

Takhle z hlavy si vzpomínám, že mi přišlo nesmyslné hlavně filtrování (pouze) podle krajů, především v Praze. Lidi hledají podle toho, jak co mají blízko, takže by se hodilo hledat spíš podle počtu km, správní jednotky (ať už kraje nebo městské části) tady nehrají moc roli. A pak ty další parametry, které v katalogu máte, ale nejde podle nich filtrovat. A hodil by se třeba proklik na mapu z adresy, ať se člověk podívá, kde to vlastně přesně je, pokud si nepamatuje názvy ulic.

3 Líbí se

Moc díky za komentář, Honzo :slight_smile: … ano, adresář je jeden z pain points, které řešíme :wink:

2 Líbí se

Díky za zprávu, Martino, takže děláte v jiných CRM / web design systémech? Nebo s čím máte zkušenosti?
Díky :slight_smile:

Ano, přesně tak. Pracuji v systému Wordpress, znám i programátorskou a kodérskou stránku systému, zejména v dřívějších dobách jsem jako člen týmu realizovala projekty postavené na php frameworku Nette. Setkala jsem se i s dalšími, částečně exotickými systémy - tam spíše po kodérské/administrátorské stránce.

2 Líbí se

Já bych taky řekl, že stránka s funkcemi jako má Wild Apricot se dá postavit jinde, třeba na WordPress, jak už tu padlo. Bude to na začátku jistě dražší, ale koukám, že pokud máte pár tisíc členů, tak ten systém stojí klidně 10 000 měsíčně a to bez administrátora. Na WordPress jsou pluginy na všechny tyto funkce a dá se to taky doprogramovat, aby člověk neplatil zbytečně za pluginy. Až budete mít přesnější požadavky na funkce, tak bych se teprve poradil, co bude nejlepší řešení. Nemá cenu se fixovat na jeden systém, důležitý je výsledek.

Edit: A když vidím příklady webů, které na tom někdo postavil (Association Website Examples from WildApricot), tak to je dost tragédie. Ten website builder asi nebude nic moc.

2 Líbí se

To jsem netušila, že wordpress umí i CRMko… máme dost robustní vnitřní část webu… pogooglím. Díky za zprávu

díky za upřesnění… tedy spíše web design než CRM? nebo to také? Díky

Ne, wordpress je právě nástroj pro tvorbu webu. Takže redakční systém. Pár let zpět jsem pod jednou agenturou ve Wordpressu realizovala řadu webů pro oborové celosvětové organizace. Dluhem v té době byl pouze slabý grafický návrh dodaný klientem, takže ty moje reference nejsou vůbec pěkné (ale mohly by být). Wordpress pro tento účel tehdy určitě používaný je a lze ho doporučit. Nyní můžu nabídnout i konzultaci s kolegou grafikem.

1 Líbí se

díky za upřesnění, Martino, pokud by se nakonec naše potřeba týkala jen webu, obrátím se na Vás. Hezký den,
Andrea

Dobře, jsem vám k dispozici, Andreo.

Krásný den i vám,
M.

2 Líbí se

Pěkný den,

s Wild Apricot neumím, ale možná by se to s mojí pomocí mohl naučit jeden juniornější kolega z firmy. Sám je

Hodně záleží jaké jsou požadavky na stranu CRM vs reálné možnosti Apricotu.

Alternativou může být přejít na úplně jiný Membership management system. Třeba MemberSpace (nad WordPress) nebo JointIt (tam je ovšem složitější výpočet ceny a pro hodně členů a maximální funkčnost bude o dost dražší).

Máte prosím alespoň hrubý popis současného stavu a cílů rozvoje?

Pěkný den

Martin May

2 Líbí se

díky za reakci. Dáváme dohromady požadavky na CRM a jak budou, dám vědět :wink: … členů máme hodně - více než 2 300 a stále přibýbají :ok_hand::blush:
Andrea

2 Líbí se

Díky budu se těšit. Ono schopnosti CRM a “zona pro členy” budou asi to rozhodující.

Design by se dal jinak udělat mimo Wild Apricot a připojit veřejné stránky jen přes API.

1 Líbí se