Brainstorming nominací pro top digi projekty v Česku

Hello :wave:, spřátelená organizace IDC letos pořádá 2. ročník soutěže Digital Future Awards, kde oceňují top digitalizační projekty a jejich lídry v Česku – tak, aby se dařilo jejich příběhy osvětlovat jako příklady dobré praxe.

Dozvěděl jsem se o tom původně tak, když můj kamarád Áda Cironis (tj. vedoucí sekce digitalizace Národního muzea) tam loni s týmem zvítězil v jedné z kategorií s jejich skvělou mobilní appkou.

Letos soutěží řešení, které šly do produkce mezi lednem 2022 a prosincem 2023.
Sám tam nadhodím projekty Stojíme za Ukrajinou, Umapa a redesignovanou Volební kalkulačku – a přislíbil jsem jim pomoct vygenerovat další návrhy.

Napadá vás, co se v tomto období povedlo (napříč veřejnou správou, byznysem, neziskem) a mělo by se o tom víc vědět, aby to mohlo být inspirací pro ostatní? Mrskněte to sem do vlákna! Pro detaily mrkněte na odkazovaý web. Díky!:v:

2 Likes

Chtěl jsem – bez ironie – nominovat přihlášky na střední, ta kategorie „Special Impact Award“ by mně tam dávala smysl. Dodat v prostředí státní správy nový systém v krátkém čase za příčetné peníze s vlastním product ownerem a najatým týmem, to mně přijde zmíněníhodné. Akorát teď zjišťuju, že to šlo do produkce až letos, takže můžem nominovat příští rok a pardon za planý poplach :slight_smile:

2 Likes

Tuším, že přihlášky na střední tam už někdo nominoval – dává mi to perfektní smysl, rád bych to podpořil – nebýt toho timeline disclaimeru, který sis vystavil už sám. :sweat_smile:

1 Like